składniki na 4 kokilki:
- 12 herbatników
- 2 duże jabłka
- 1 łyżeczka bułki tartej
- 1 łyżeczka cukru
- optymalnie śmietana kremówka
Wykonanie:
Kruszymy 2 herbatniki na dno każdej kokilki. Obieramy ucieramy jabłka na grubych oczkach.
Dodajemy do nich cukier i bułkę tartą i mieszamy, do każdej kokilki dajemy tyle samo jabłek i na wierzch zasypujemy pokruszonym jednym herbatnikiem, lub ewentualnie można zrobić kruszonki ;]
Pieczemy 12min w temp 200 stopni.
Jemy na ciepło, lub po przestygnięciu z dodatkiem bitej śmietany.
Smacznego!
fajnie tu u Ciebie! blog warty polecenia :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie i pewnie takie jest !
OdpowiedzUsuńSuper jedzenie :)
OdpowiedzUsuńSuper szarlotka na jedną pocje.
OdpowiedzUsuń