Siemacie! dzisiaj przychodzę do was nie z przepisem, ale ze sposobami rozrabiania świeżych drożdży, bo wiem, że nnie każdy to potrafi. ;]
1. Do garnuszka wlewamy mniej niż pół szklanki mleka wkruszamy drożdże dodajemy pół łyżeczki cukru i mąkę łyżkę lub więcej tak aby było gęste mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2. Tak jak wyżej tylko bez mleka i troszkę dłużej mieszamy.
1. Do garnuszka wlewamy mniej niż pół szklanki mleka wkruszamy drożdże dodajemy pół łyżeczki cukru i mąkę łyżkę lub więcej tak aby było gęste mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2. Tak jak wyżej tylko bez mleka i troszkę dłużej mieszamy.
Często tu zaglądam bo wiele przydatnych indormacji!
OdpowiedzUsuńwygląda to super! fajne pomysły!
OdpowiedzUsuń