To danie jest przyrządzane u mnie na każdą rodzinną imprezę oraz czasami na obiad...
Są to zapiekane piersi z kurczaka w śmietanie.
Składniki (dla 4 osób):
- 1 pierś z kurczaka
- 1/2 l śmietany 30% (nie innej, bo nie wyjdzie!)
- 2 Francuskie zupy cebulowe z Knorra (nie inna, bo nie wyjdzie!)
Wykonanie:
Umytą pierś kroimy w dowolnie, paski lub kostkę. Śmietanę mieszamy z zupą cebulową.
Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy powstałym sosem śmietanowym, żeby niemal przykryło piersi.
Wkładamy do piekarnika na ok 40-50min w temperaturze 180stopni, Lub do momentu zarumienienia wierzchu i boków.
Smacznego!
Ten wpis odmienił moje życie!
OdpowiedzUsuńCiekawy i inspirujący wpis :)
OdpowiedzUsuńNapisałabym, że fajny wpis, ale tego nie zrobię, bo ten wpis to prawdziwa petarda!
OdpowiedzUsuńŚwietnie się czyta twoje wpisy
OdpowiedzUsuńTakiego przepisu jeszcze nie widziałem.
OdpowiedzUsuń