sobota, 14 marca 2015

Zapiekane piersi z kurczaka w śmietanie

Witajcie dzisiaj przychodzę do was z rewelacyjnym szybkim i prostym przepisem który pokochacie.
To danie jest przyrządzane u mnie na każdą rodzinną imprezę oraz czasami na obiad...
Są to zapiekane piersi z kurczaka w śmietanie.





Składniki (dla 4 osób):

- 1 pierś z kurczaka
- 1/2 l śmietany 30% (nie innej, bo nie wyjdzie!)
- 2 Francuskie zupy cebulowe z Knorra (nie inna, bo nie wyjdzie!)


Wykonanie:

Umytą pierś kroimy w dowolnie, paski lub kostkę. Śmietanę mieszamy z zupą cebulową.
Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy powstałym sosem śmietanowym, żeby niemal przykryło piersi.
Wkładamy do piekarnika na ok 40-50min w temperaturze 180stopni, Lub do momentu zarumienienia wierzchu i boków.

Smacznego!











5 komentarzy: