gotowane mięso z rosołu nie każdy lubi,krokiety pasztety są znane i się znudziły
proponuję KOTLETY w różnej wersji.
Mięso z rosołu obrać z kości ,drobno pokroić ,moja miarka to dwie garście mięsa więc sami widzicie że według uznania.
ok.25dkg. pieczarek ,pokroić w kostkę
1 cebula (mała) pokroić bardzo drobno
2 całe jajka
mięso ,surowe pieczarki ,cebulkę i jajka ,łączymy w całość
formujemy małe kotleciki ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron.
Jeżeli ktoś lubi może dodać marchewkę,cukinię ,lub ugotowanego ziemniaka inspiracji jest dożo,
podstawą jest gotowane mięso z rosołu.
Smacznego
Pomysł na obiad każdego dnia! Blog stworzony dla kuchennych laików,proste przepisy i wszędzie dostępne składniki sprawią, że każdy kuchenny nieudacznik :P poradzi sobie w kuchni. Przepisy pochodzą głównie z głowy mojej babci. Chciałam mieć swoją książkę kucharską dlatego wpadłam na pomysł stworzenia bloga i będę tutaj dzielić się z wami najlepszymi przepisami. ;] Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
bardzo mi sie podoba ! rewelacja !
OdpowiedzUsuńdobrze pomyślane :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi sie tu podoba ciekawe informacje !
OdpowiedzUsuń