Przygotowanie kurczaka
2 ząbki czosnku
Przyprawy do kurczaka w zależności od gustu
papryka,delikt do kurczaka (zależy od ilości kurczaka)
oraz
2 szklanki ryżu
3 duże cebule
1/2 paczki masła
Marynata do pieczenia
2 ząbki czosnku
6 szklanek wody
1/2 łyżeczki pieprzu
2 łyżeczki vegety
2 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki cukru
6 łyżeczek keczupu
2 łyżeczki keczupu pikantnego
Na blachę wykładam ryż (równo)
cebula pokrojona drobną kostkę lub jak ktoś woli w piórka i
układamy kurczaka ,marynatę dobrze mieszam w garnku tak by całością składników zalać
kurczaka (brytfanna musi być głęboka bo ryż w mniejszej ilości marynaty będzie twardy
albo gdy cukier dobrze się rozpuści a reszta składników nie to po prostu ryż będzie słodki a ma być pikantny) .Układamy plastry masła. Pieczemy ok .1,5 godziny(aż ryż wchłonie marynatę a kurczak będzie rumiany.
Pomysł na obiad każdego dnia! Blog stworzony dla kuchennych laików,proste przepisy i wszędzie dostępne składniki sprawią, że każdy kuchenny nieudacznik :P poradzi sobie w kuchni. Przepisy pochodzą głównie z głowy mojej babci. Chciałam mieć swoją książkę kucharską dlatego wpadłam na pomysł stworzenia bloga i będę tutaj dzielić się z wami najlepszymi przepisami. ;] Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz