składniki
botwinka, marchewka,seler naciowy, ostra papryka,cebula,czosnek,pomidory,wszystko we dług uznania
masełko ,4 żółtka.
do smaku sól,pieprz,parmezan
wykonanie
na maśle podsmażamy po kolei składniki marchewkę, paprykę, cebule,czosnek,pomidory obrane ze skórki,lekko dusimy i na końcu dodajemy botwinkę i seler naciowy.
Dodajemy wodę i gotujemy ok 40min dodajemy sól i pieprz do smaku, zaprawiamy żółtkami tak by się ścięły. Podajemy z grzankami i parmezanem.
Smacznego!
Pomysł na obiad każdego dnia! Blog stworzony dla kuchennych laików,proste przepisy i wszędzie dostępne składniki sprawią, że każdy kuchenny nieudacznik :P poradzi sobie w kuchni. Przepisy pochodzą głównie z głowy mojej babci. Chciałam mieć swoją książkę kucharską dlatego wpadłam na pomysł stworzenia bloga i będę tutaj dzielić się z wami najlepszymi przepisami. ;] Smacznego!
jak to pierwszy raz spróbowałam.. niebo w gębie !
OdpowiedzUsuńZupa na wiosnę :)
OdpowiedzUsuń