poniedziałek, 1 maja 2017

pasztet z mięsa rosołowego

Dzisiaj przedstawiam wam przepis na wykorzystanie mięsa rosołowego na pasztet.


Składniki:

- 0,5kg mięsa z rosołu
- 1 duża czerstwa bułka zwykła 
- 3 jajka
- pieprz, sól
- mała cebula
- gałka muszkatołowa, imbir do smaku
- 100g masła


Wykonanie:

Zmielić mięso przez maszynkę dwa razy, namoczyć bułkę w zimnym rosole, a jak nie ma to w zimnym mleku, osączyć i przepuścić przez maszynkę. Dodać wszystkie składniki (oprócz masła) wyrobić i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu położyć masło i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Przepysznie wygląda ten pasztet, będę musiała spróbować. Teraz wiem jak mogę wykorzystać niepotrzebne już mięso.

    Zapraszam do mnie :-)

    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń