Dziś zaprezentuje wam przepis na pyszny sos który gotował mój dziadek.
Składniki:
1kg mięsa wpierzowego
1 dużą cebule
1 duży ząbek czosnku
pieprz
zioła prowansalskie
l liść laurowy
4 zioła angielskie
sól
1 łyżka mąki pszennej
mięso umyć i pokroić w kostkę wrzucić do garnka zalewamy wodę na równi z mięsem solimy, pieprzymy dodajemy czosnek liścia laurowego i pokrojoną w piórka cebulę i prużymy na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy mięso będzie miękkie oprószamy mąką i jednocześnie lekko mieszając. dodajemy zioła prowansalskie, jak ktoś chce może dodać inne które lubi. Gdy się zagotuje odstawiamy i podajemy z ziemniakami lub kaszą.
Smacznego!
Składniki:
1kg mięsa wpierzowego
1 dużą cebule
1 duży ząbek czosnku
pieprz
zioła prowansalskie
l liść laurowy
4 zioła angielskie
sól
1 łyżka mąki pszennej
mięso umyć i pokroić w kostkę wrzucić do garnka zalewamy wodę na równi z mięsem solimy, pieprzymy dodajemy czosnek liścia laurowego i pokrojoną w piórka cebulę i prużymy na wolnym ogniu pod przykryciem. Gdy mięso będzie miękkie oprószamy mąką i jednocześnie lekko mieszając. dodajemy zioła prowansalskie, jak ktoś chce może dodać inne które lubi. Gdy się zagotuje odstawiamy i podajemy z ziemniakami lub kaszą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz