Dzisiaj ugotowałam przepyszną zupkę krem pomidorową z migdałami, przygotowałam ją dzięki uprzejmości firmy Russell Hobbs, która dała mi do przetestowania blender Aura 6w1.
Składniki (na 5 osób):
- 3l wody
- 2 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- kawałek białej części pora
- mała cebula
- 1kg żeberek lub innego mięsa
- 2 liście laurowe
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- sól do smaku
- 1/2 szklanki ryżu
- 1 duży słoiczek przecieru pomidorowego (ja mam własnej roboty)
- 5 łyżek śmietany
- płatki migdałów według uznania
Wykonanie:
Myjemy mięso zalewamy 3litrami wody. Gotujemy, gdy mięso będzie do połowy ugotowane wsypujemy wypłukany ryż i włoszczyznę. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy przecier pomidorowy, czekamy do zagotowania.
Wyjmujemy mięso i włoszczyznę. I tak przygotowaną zupę blendujemy i na wierzch kładziemy łyżkę gęstej śmietany i przyozdabiamy migdałami.
Smacznego!
Pomysł na obiad każdego dnia! Blog stworzony dla kuchennych laików,proste przepisy i wszędzie dostępne składniki sprawią, że każdy kuchenny nieudacznik :P poradzi sobie w kuchni. Przepisy pochodzą głównie z głowy mojej babci. Chciałam mieć swoją książkę kucharską dlatego wpadłam na pomysł stworzenia bloga i będę tutaj dzielić się z wami najlepszymi przepisami. ;] Smacznego!
Zupka przepyszna, warto to chyba ugotować :)
OdpowiedzUsuńcieszę sie ze tutaj wpadłem jest wiele fajnych pomysłów!
OdpowiedzUsuń