wtorek, 3 listopada 2015

Bigosik tani

składniki
1/2 kg kiełbasy
1/2kg pieczarek
1/2kg cebuli
1/2kg ogórków kiszonych
przecier pomidorowy (mały)
tłuszcz do smażenia ,przyprawy do smaku sól ,pieprz...
wykonanie
kiełbasę,pieczarki  oraz ogórki kroimy w słupki ,cebulkę w kosteczkę
na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy kiełbaskę,i wrzucamy do garnka w którym jest trochę wody
a na  tym tłuszczu dusimy cebulkę,wrzucamy do garnka,
tak samo pieczarki a na nastepnie podsmażamy lekko ogórki kiszone i wszystko wrzucamy do garnka.
Przykrywamy i lekko dusimy,podsmażamy przecier pomidorowy i mieszamy wszystko.
Dusimy na małym ogniu ok 40 minut,podajemy z bułką czosnkową lub z ziemniakami .

3 komentarze: