Składniki na "sernik"
5 białek
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (duży na 3/4 litra mleka)
1200ml. śmietany 18%
Białka ubić na sztywną pianę,pozostałe składniki masy dodać do piany wymieszać.
Ciasto kruche
3 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
1 margaryna
5 żółtek
zagnieść ciasto (ja czasem dodaję trochę śmietany by lepiej się związało)
podzielić na dwie części ,włożyć do zamrażarki.
Na blaszkę ucieramy jedną cześć wylewamy masę potem drugą część ciasta,
pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach
Pomysł na obiad każdego dnia! Blog stworzony dla kuchennych laików,proste przepisy i wszędzie dostępne składniki sprawią, że każdy kuchenny nieudacznik :P poradzi sobie w kuchni. Przepisy pochodzą głównie z głowy mojej babci. Chciałam mieć swoją książkę kucharską dlatego wpadłam na pomysł stworzenia bloga i będę tutaj dzielić się z wami najlepszymi przepisami. ;] Smacznego!
Bardzo mi sie tu podoba ciekawe informacje !
OdpowiedzUsuńextra wygladajacy blog i ciekawe inspiracje !
OdpowiedzUsuńprzyjemny artykuł pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubie tu zaglądać
OdpowiedzUsuńmoj ulubiony blog
OdpowiedzUsuń